japansko-koreanski restoran DJU-DJU
[ Rige od Fere 16 ]
pogledajte lokaciju na mapi

radno vreme kuhinje: 12 - 23h, nedelja 15 - 21:30h
neradni dan: nema
uz rezervaciju preko kluba BGrestorani: 10% popusta ili ginseng koreanski čaj / kafa
platne kartice: AMERICAN EXPRESS, DINA, VISA, MASTER, MAESTRO

Na uglu Rige od Fere i Strahinjića Bana na Dorćolu se smestio ovaj najnoviji restoran autentične istočnjačke kuhinje čiji vlasnik i kuvar dolaze iz tog podneblja. Trenutni naglasak je na japanskoj hrani, ali kada se iznad stolova ugradi ventilacija biće aktivirani i mini-roštilji u stolovima na kojima će gosti sami pripremati koreanske specijalitete (zanimljiv, i za nas novi koncept). Prijatna novina u odnosu na konvencionalne restorane je i što se na stolu na držaču salveta nalazi dugme kojim pozivate konobara (a oni su ovde i bez toga veoma uslužni).
Za početak obroka predlažemo tradicionalnu Miso supu čija je osnova riba, morska trava i sojina pasta, a zatim nezaobilazni suši (komadići presne ribe na kockicama od pirinča). Suši zapravo dolazi u dva oblika: Nigiri (već opisan), i Hosomaki - u obliku valjka, spolja obložen algom i punjenjem u centru. Suši se može naručiti pojedinačno (20 vrsta riba), ili kao Suši set (mali, srednji ili veliki) po izboru šefa. Nudle su razne vrste rezanaca (od krompira, pšeničnog brašna ili povrća) sa prilozima od povrća i mesa, Tempura je pohovano povrće i plodovi mora, a Sukiyaki tanko sečeni listovi bifteka, svinjskog vrata, piletine pečeni sa povrćem i nudlama u istoimenom sosu. Osoblje vam može dati instrukcije u upotrebi štapića (umesto evropskog pribora za jelo), a pirinač zamenjuje hleb (mada se i on može naručiti). Meni je pisan kao kratak uvod u japansku kuhinju, pa se može čitati i kao priručnik za upoznavanje daleko-istočnog kulinarstva.
KOMPLETAN MENI SA AŽURNIM CENAMA
ostali restorani u ponudi
nazad na početnu stranicu