riblji restoran OKTOPUS
[ Braće Krsmanović 3 ] |
radno vreme kuhinje: 12-24h
neradni dan: nedelja
uz rezervaciju preko kluba BGrestorani: aperitiv ili crnogorska loza / voće / kafa
![]() |
Ispod Brankovog mosta se ugnezdio ovaj novootvoreni riblji restoran. Oktopus, tj. hobotnica, je u raznim načinima pripreme prisutna na meniju, a tu su i izvanredna ponuda rakova, školjki i morske ribe. Za ljubitelje ne-morskih plodova tu je pastrmka, biftek ili piletina. Specijalitet su i razne vrste zelenih salata koje u primorskom stilu idu uz različite morske plodove. |
Filozofija restorana je da poseta za gosta
bude doživljaj, i preporučuju da se od više jela proba po malo, pa neretko
za sto sa četiri gosta kelner u toku par sati izmeni i do stotinu tanjira
i posuda.
Restoran ima dva dela, u prednjem delu je aperitiv bar sa udobnim kožnim foteljama, gde tokom dana možete popiti piće, a kako se priprema i nabavka hjumidor za kubanske cigare, u ovom delu ćete moći i da ih konzumirate u pauzama izmedju degustacija različitih morskih specijaliteta. |
![]() |
Riblja čorba od (očišćenog mesa) više vrsta ribe
Supa od hobotnice Rižoto morski plodovi Dagnje na žaru / buzaru (1 kg) Rakovi kozice (1 kg) Gambori ili škampi (1 kg) Morska riba I kategorije (1 kg) Pastrmka sa bademima (dve ribe, ukupno 500 - 600 gr) vina domaća prilog (blitva i krompir) i kuver (2 vrste peciva) |
200
300 550 1000 2600 3600 2600 600 470 - 700 gratis |
![]() |
![]() |