riblji restoran OKTOPUS
[ Braće Krsmanović 3 ]
pogledajte lokaciju na mapi

radno vreme kuhinje: 12-24h
neradni dan: nedelja
uz rezervaciju preko kluba BGrestorani: aperitiv ili crnogorska loza / voće / kafa

Ispod Brankovog mosta se ugnezdio ovaj novootvoreni riblji restoran. Oktopus, tj. hobotnica, je u raznim načinima pripreme prisutna na meniju, a tu su i izvanredna ponuda rakova, školjki i morske ribe. Za ljubitelje ne-morskih plodova tu je pastrmka, biftek ili piletina. Specijalitet su i razne vrste zelenih salata koje u primorskom stilu idu uz različite morske plodove.
Filozofija restorana je da poseta za gosta bude doživljaj, i preporučuju da se od više jela proba po malo, pa neretko za sto sa četiri gosta kelner u toku par sati izmeni i do stotinu tanjira i posuda.

Restoran ima dva dela, u prednjem delu je aperitiv bar sa udobnim kožnim foteljama, gde tokom dana možete popiti piće, a kako se priprema i nabavka hjumidor za kubanske cigare, u ovom delu ćete moći i da ih konzumirate u pauzama izmedju degustacija različitih morskih specijaliteta.

izvod iz menija (februar 2005.):
Riblja čorba od (očišćenog mesa) više vrsta ribe
Supa od hobotnice
Rižoto morski plodovi
Dagnje na žaru / buzaru (1 kg)
Rakovi kozice (1 kg)
Gambori ili škampi (1 kg)
Morska riba I kategorije (1 kg)
Pastrmka sa bademima (dve ribe, ukupno 500 - 600 gr)
vina domaća
prilog (blitva i krompir) i kuver (2 vrste peciva)
200
300
550
1000
2600
3600
2600
600
470 - 700
gratis

nazad na početnu stranicu