nacionalni-riblji restoran
SENT ANDREJA

[ Kej Oslobodjenja 35, Zemun ]
pogledajte lokaciju na mapi

radno vreme kuhinje: 12-24h
neradni dan: nema
uz rezervaciju preko kluba BGrestorani: gratis dezert po izboru šefa kuhinje
platne kartice: DINERS, DINA, VISA, MASTER, MAESTRO
živa muzika: svako veče (sem nedelje) 20-24h, starogradska, narodna, domaća

TRENUTNO ZATVOREN ZBOG REKONSTRUKCIJE

Na zemunskom keju izmedju "Venecije" i "Šarana" već 16 godina radi ovaj restoran koji je dobio ime po srpskom gradiću nadomak Budimpešte. Akcenat kuhinje je na rečnoj i morskoj ribi, a tu su i maštovite verzije nacionalnih (mesnih) jela. Povremeno gostuju i kuvari iz Madjarske sa svojim specijalitetima. Jela prati veliki izbor vina od kojih se izdvajaju ona iz podruma Kovačević, čileanska i hrvatska.
Letnja bašta ima 50tak mesta, a planira se i njeno proširenje na samoj obali sa pogledom na marinu čiji se završetak očekuje 2007. godine. Prošetajte se pored Dunava po sunčanom nedeljnom prepodnevu i svratite ovde na ručak, ili dodjite na večeru uz živu muziku različitu svake večeri.

izvod iz menija (januar 2006.):
Smudj sa Dunava (kg)
List / Rumbač
Lignje (porcija)

po porudžbini:
Mućkalica "Madjarska" (luk, paradajz, paprika, beli sir)
Ćureći file "Mandel" (zapečeni krompir, brokoli, badem)
Teleći medaljoni sa voćem i kari sosom
Tartar biftek za dve osobe

1200
1850
650
 

650
720
700
2300

TRENUTNO ZATVOREN ZBOG REKONSTRUKCIJE

ostali restorani u ponudi