"Istoričar-ženoljubac održao GENIJALNO predavanje usred Beograda"

Ovo je verzija članka objavljenog u Blicu 27.1.18. povodom predavanja Vladislava Đorđevića u klubu Carostavnik 25.1.18. (https://www.blic.rs/vesti/drustvo/zene-da-rade-cetiri-sata-i-budu-manje-placene-istoricar-zenomrzac-odrzao-skandalozno/11ey6lg). Iz članka je izbačen samo senzacionalistički uvod na vrhu članka (napravljen vadjenje izjava iz konteksta), moji komentari su dodati velikim slovima u zagradama na kraju navoda iz Blica, a i naslov je malo izmenjen ;-) Ovako izmenjen i komentarisan, članak je veoma afirmativan, i informativan:
 

"Opadanje broja brakova, sve manje rođene dece i sve više razvoda uzrokovani su mnogim činiocima radikalnog feminizma koji sprovodi Vlada Republike Srbije", poručio je Đorđević (49). Politika rodne ravnopravnosti je, u stvari, politika radikalnog feminizma koju sprovodi naša vlada. Na predavanju ćemo ispitivati da li je ta politika ispravna ili ne. Podaci koje, primera radi, iznosi Incest trauma centar o broju žena koje su doživele seksualno uznemiravanje je preuveličan što stvara antimuške psihoze. Mi smo za ravnopravnost, ali smo protiv "politike grupnog identiteta", odnosno mi smo za činjenični feminizam koji se može nazvati i liberalnim i individualističkim - rekao je sinoć Vladislav Đorđević, istoričar i publicista iz Novog Sada, koji je, između ostalih, pisao i za portale na kojima se zastupaju i ekstremno desničarski stavovi (PORTALI KOJI NISU FINANSIRANI SA ZAPADA, PA STOGA IMAJU NACIONALNU ORJENTACIJU, KOJU OVI DRUGI ETIKETIRAJU "EKSTREMNO DESNIČARSKOM").

Muški skup, nekolicina žena ćutke slušala

Oko 50 posetilaca, mahom muškaraca, okupilo se u nevelikom prostoru kluba na "rodoljubivom muškom druženju". Među njima je bilo i nekoliko žena, koje se, u skladu sa stavovima na predavanju, uopšte nisu oglašavale, ali i jedan sveštenik. (I MUŠKARCI SU ĆUTKE SLUŠALI, A ONE NISU IZAŠLE IAKO SU MOGLE)

"Postoje razlike u mozgovima muškaraca i žena"

Kontroverzni istoričar je, čitajući određene tekstove iz časopisa "Odbrana", sarkastično komentarisao stavove o ženama u vojsci, policiji, politici i na sličnim pozicijama.

Nije nudio rešenja, već se uglavnom bazirao na "kritici rodne ravnopravnosti i radikalnog feminizma" jer, prema njegovim rečima, "postoje razlike u mozgovima muškaraca i žena". (OVO JE NAUČNO DOKAZANA ČINJENICA, A I ZDRAVORAZUMSKA, NAKON STOTINA MILIONA GODINA EVOLUCIJE I DRUGAČIJIH RODNIH ULOGA I AKTIVNOSTI MUŠKARACA I ŽENA)

Govorio je da žene ne mogu da budu u vojsci, navodeći da im je "potrebna pomoć kolega da ponesu opremu", ali i da je problem jer tu ne mogu da se zadrže, odnosno da same napuštaju vojsku čim rode dete. (VLADISLAV JE BIO ČAK UVIDJAVAN DA NE POMENE DA SU PRITOM STRAĆILE PARE PORESKIH OBVEZNIKA ULOŽENE U NJIHOVO ŠKOLOVANJE)

Da rade samo četiri sata dnevno

Čitajući deo teksta u kojem je pisalo da žene ne mogu da usklade porodični i poslovni život, naveo je da bi bio još radikalniji.(OVDE TREBA DA STOJI ":", A NE ".", JER SLEDI CITAT)

- Uveo bih meru da žene rade svega četiri sata dnevno. Imale bi manju platu, ali bi bile duže kod kuće sa decom, što nije potcenjivanje, već izlaženje u susret - rekao je Đorđević na predavanju.

On je govorio da žene jednostavno "nisu za neke poslove", poput onih terenskih, zbog biološke razlike, da bi Evropska unija i NATO pakt, koje je označio kao tvorce rezolucija o rodnoj ravnopravnosti, trebalo da se ugledaju na Srbiju, odnosno "da EU može da uđe u Srbiju, ali ne mi u nju", te da ima i previše nevladinih feminističkih organizacija koje "finansiraju i strani faktori, ali i mi sami"... (NIJE DOBRO SLUŠALA, REKAO JE DA SU tvorci EU i UN, a da NATO samo sprovodi istu)

Zabrinjavajuće je što su reakcije publike bile su (VIŠAK) još ekstremnije od predavanja ovog istoričara.

Jedan od posetilaca je, recimo, umesto pitanja konstatovao da je predavač bio suviše odmeren, dodajući da "žene imaju i previše prava".

Retke žene u publici su na to ćutale. (JER SU SVESNE DA JE TO TAKO)

Seksualnost kao sredstvo manipulacije

U intervjuu za jedan portal Đorđević je rekao kako je radikalni feminizam danas najrasprostranjenija forma feminizma, a u njenoj srži je "lezbijska ideologija".

Savremeni feminizam podstiče žensku seksualnost, što Đorđević i njegovi istomišljenici očigledno smatraju nečim što ih ugrožava.

- Taj podsticaj je doveo do pojave koju je Arijel Levi nazvala ženska "razvratnička kultura". Te visokoobrazovane i visokopozicionirane žene ostvarile su se poslovno, pa mogu da se posvete hedonističkom životnom stilu. Taj sloj žena rukovodi i medijima, ženskim časopisima, pa svoj pogled na svet propagira ostatku ženske populacije - piše.

S druge strane, lezbijski feminizam se očituje u nepoverenju, čak i mržnji prema muškarcima, dodaje on.

Najotužniji deo predavanja se, očekivano, sveo na pravdanje silovatelja i nasilnika u porodici. (opet, OVDE TREBA DA STOJI ":", A NE ".", JER SLEDI CITAT) ("PRAVDANJE SILOVATELJA"?, pa u Srbiji je 2016. samo 51 muškarac osudjen za silovanje, to je 1 na 70.000 muškaraca, a Srbija ima samo 4 grada sa preko 140.000 stanovnika)

- Otuda sva ta paranoja o "silovanjima", "nasilju u porodici", "nasilju u partnerskim odnosima", "seksualnom uznemiravanju" i tome slično. Sve ide ka tome da se muškarac prikaže kao silovatelj, napasnik i grubijan. Implikcija je jasna: najbolje je da žene ostvaruju veze samo sa ženama, jer su one fine i nežne, a ne sa muškarcima koji su grubi i neotesani. Naravno da ne odobravam muška nepočinstva, ali ne odobravam ni tu antimušku histeriju. Ima muškaraca nasilnika, ali većina nije takva - kaže on. (VLADISLAV JE BIO I OVDE UVIDJAVAN, trebao je reći: "VELIKA VEĆINA", i AKO NIJE URADJENO povezati namere da se okrene "da žene ostvaruju veze samo sa ženama" sa lezbejskim preotimanjem i rukovodstvom feminističke ideologije).

Mihailo Alić
www.ultrahome.in.rs/muska