Ovo je prvi (od 2017.) srpski veb sajt o pokretu za muška prava
www.ultrahome.in.rs/muska

A sada neke Fejsbuk objave, fotografije, i komentari autora ovog sajta, Mihaila Alića iz jula 2017.:NE MRZIM ŽENE, već nepoštenje i privilegovan položaj koje su ostvarile kombinujući nespojivo: patrijarhat i feminizam. U patrijarhatu su dobile zaštitu kavaljera i bontona, mogućnost da ne budu zaposlene, a od feminizma pravo glasa, pravo na visoko obrazovanje, kvote pri zapošljavanju, dodatnu zaštitu zakona, mogućnost da uzmu decu i imovinu posle razvoda i da na bazi te pretnje imaju kontrolu nad muškarcem za vreme braka. Moderne tehnologije (mašine za sve kućne poslove, robotski usisivač, epiduralna anestezija za bezbolan porodjaj) su dodatno oslobodile žene svakog rada i napora, a feministkinje se i dalje bore "za ravnopravnost", a zapravo za nove i nove privilegije, pošto su žene ravnopravnost odavno prevazišle.

Idealno je da oba pola podjednako zaradjuju, zajednički troše, i dele kućni posao i onaj oko dece, koji uz racionalizaciju istog ne mora da uopšte bude mnogo zahtevan. Ukoliko muškarac zaradjuje više, znači da na poslu više radi (ili je na studijama više radio), onda je logično da žena više radi u kući. Prosto ko pasulj.

Pristalica sam, i oduvek bio, može da posvedoči moja bivša žena, absolutne rodne ravnopravnosti (sve pola-pola, i prava i obaveza), i ukidanja rodnih uloga, jer to je danas izvodljivo. No pol koji ima lakšu ulogu, i više prava i privilegija, svakako nije za tu ideju, jer se ne želi odreći stečenih privilegija. Njima više odgovara rodna ravnopravnost feminističkog tipa, gde se privilegije patrijarhata nadopunjuju privilegijama osvojenih feminizmom. :-(

Ne znam da li pod materinstvom podrazumevate trudnoću, porodjaj i / ili podizanje deteta. Znam lično mnoge žene koje su do nedelju dana pred porodjaj išle na posao, a dodatne kilograme koje su nosile mnogi nose celog života u vidu debljine. Sam porodjaj je uz dostupnost epiduralne anestezije izuzetno olakšan. Roditeljstvo nakon porodjaja mnogi roditelji dele ravnopravno u presvlačenju pelena i noćnih dežurstava za hranjenje na flašicu. Nakon 12 meseci dete kreće u obdanište, pa vrtić, a onda u školu. Dakle, uloga majke u materinstvu može da bude 51%, a oca 49%, pa ne bih to uzeo kao teži deo rodne uloge žena. Isto je i sa kućnim poslovima.

Naravno, ko bi priznao da je njegova rodna uloga lakša?

Draga Jelena, ne da smo ga ravnopravno hranili, već sam kolevku namestio uz bračni krevet da gospodja ne ustaje, a flašicu obesio da ne mora ni da je drži (da se, ne daj bože, ista probudi, i remeti svoj noćni odmor), no sve to nije bilo dovoljno. A što se zvanja tiče, detetu se od malih nogu treba objasniti da su polovi ravnopravni, i da je danas "tata dežuran".

Da dete, kada mu nešto treba, uvek zove majku, to je rodni stereotip koji favorizuje žene. I pačići idu za patkom jer je prva osoba koju su videli kada su se izlegli, engleski termin je "inprinting". Šekspir ima sličnu ideju u "San letnje noći", gde ljubavni napitak čini da se osoba zaljubi u prvu osobu koju vidi po budjenju. Šta bi bilo kada bi beba po rodjenju prvo videla oca, verovatno isto. Budućnost koja ne favorizuje žene upravo će biti takva, i bliža je nego što mislite. Svaki monopol ima svoj kraj, kao što je patrijarhat mrtav, tako će biti i sa feminističkim matrijarhatom.

Sam održavam svoj stan, i ne treba mi više od 10 minuta dnevno, to svakako nije razlog da žena nije zaposlena i ostaje kod kuće dok su deca u vrtiću (od navršenih 12 meseci starosti) ili školi. Veoma je zastarelo što članak opisuje, situaciju iz 1950tih u zaostalim USA.  Žene u Srbiji se školuju i rade od 1945. i imaju odavno ista prava kao muškarci, još samo da prihvate jednake obaveze! :-(

Ključna reč je RACIONALIZACIJA POSLA. Ako muž mora da ima ispeglanu i čistu košulju svakog dana, ako se peškiri peru posle nedelju dana, a posteljina menja na dve, a dečije stvari peru čim dete bude malo u pesku / prašini, ili ima mrlju od hrane, onda se stvarno mora raditi ceo dan. No tolika higijena nije neophodna. Romba usisivač robotski čisti stan dok je žena u kafiću sa drugaricom, ili nekom drugom mestu o kome njen muž ne mora da zna (ma nije ono, već šoping mol ;-) ). I tako dalje i tako bliže. Pozovi me da gledam šta to radiš od kućnih poslova ceo dan, i smanjiću ti utrošak vremena višestruko, ali nećemo prijaviti tvom mužu, njemu nastavi da pričaš da radiš ceo dan :-)

Pa dobro, da vam otkrijem, tehnologija će uskoro žene osloboditi porodjaja, a muškarce potrebe za ženama. Šta ćemo onda raditi? Gledati se preko mušice nišana?

Djordje, pitaću te kada / ako se razvedeš, a ja nisam jedini sa tim iskustvom. Sit gladnom ne veruje, poznata je izreka.
Prava i obaveze su direktno proporcionalne, to već piše u mom odgovoru Jeleni, samo nisi detaljno pročitao. To što TI nećeš da se razvodiš, ne znači da ti se to ne može desiti, ne zavisi to samo od tebe i tvoje spremnosti da razgovaraš i popraviš problem.

Engleski izraz za opis društva u kome živimo je ginocentrično, tj. centrirano oko žena, tj. fokusirano na njih i njihove "potrebe". A patrijarhat koji sada imamo je plač božiji, muškarci ne smeju ni da zucnu od sopstvenoj diskriminaciji i psihičkom nasilju nad njima, a o ženskoj izmišljenoj i preuveličanoj diskriminaciji se priča na sva usta :-(

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Muškarci ne ženite se! Jedino što može da vas snadje je da cete morati da ćutke služite ženama, sa osmehom na licu. U suprotnom, ako se iznervirate i pomislite da i vi imate osnovna ljudska prava, sledi vam zatvor, razvod i gubitak imovine i dece. Isto važi i za vanbračnu zajednicu, to što niste potpisali ne znači i da nemate iste obaveze prema svojim gospodaricama. Jedno poniženje vam ne gine, ili tajno, gde ćete u tišini trpeti svoje okove, ili javno, ako dignete svoj glas, ili ne daj bože ruku. Proleteri svih zemalja, ujedinite se!

Nikola možda ima lažni profil, i možda je provokator, ali je u pravu. Treba reći kako se borimo za "najbolji interes deteta", a ja ću vam reći svoj konkretan predlog zasnovan na istraživanju kako izgleda naša borba u drugim zemljama. NAJBOLJI INTERES DETETA JE RAVNOPRAVNO RODITELJSTVO, za vreme braka i posle razvoda. To konkretno znači da u Porodični zakon treba ubaciti član o tome da jedan roditelj (obično majka) ne može bez ozbiljnih dokaza blokirati traženje drugog roditelja da po razvodu dete ima podjednak pristup i jednom i drugom roditelju, tj. da sa njima provodi podjednako vreme. Dosta je diskriminacije očeva, deca odgajana od strane samo majki stvaraju Matrijarhat u kome će muškarci biti radnici i ratnici koji će ćutke služiti svojim maticama, kao u svetu mrava.

Centri za socijalni rad i porodični sudovi su legla radikalnog feminizma kome je, pod izgovorom zaštite žena i dece, pravi cilj razbijanje heteroseksualne porodice, diskriminacija i podjarmljivanje muškaraca, i promocija homoseksualne ideologije koja treba da nasledi svet.

Biljana, naravno, treba da nadjemo pravnika medju oštećenim očevima da napiše taj predlog, tj. zahtev. Pisao sam nedavno univerzitetskom profesoru koji se bavi porodičnim pravom, no još mi nije odgovorio. Letnji raspust ili strah od feminističkog lobija? Muškarci koji su na položajima u pravosudju, kao veštaci u porodičnim parnicama i CSR (mada 99% zaposlenih tamo su žene) se boje za svoja radna mesta, i "ne talasaju", niti saosećaju sa tragedijom očeva posle razvoda.

Nema budućnosti za muško-ženske odnose, radikalni feminizam je zabio poslednji ekser u kovčeg heteroseksualne porodice. Muškarci su očajni, trenutno ne vide izlaz, a i žene će uskoro postati, kada vide da ne mogu da očekuju njihovu doživotnu podršku. Kada uzmete muškarcima i imovinu, i decu, nećete rešiti svoj problem!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Konstatacija da je uzrok što žene žive duže od muškaraca isključivo posledica što muškarci duže i napornije rade je potpuno logična i tačna. Jednom rečiju, ženska rodna uloga je lakša jer uglavnom imaju dekorativnu i zabavnu ulogu, na čijem ukidanju moramo raditi. Socijalni inžinjering gde bi muškarci odgajali i vaspitavali decu doveo bi do ukidanja rodnih uloga i prave ravnopravnosti polova. Žene se izgovaraju da je radjanje dece teži deo njihove uloge, no sa širokom dostupnosti epiduralne anestezije, porodjaj je danas bolan koliko i prosečan odlazak na toalet.

Broj udatih žena koje ne rade i imaju kućnu pomoćnicu daleko je veći od broja žena koje peru nepokretne rodjake, barem u gradu, gde većina stanovnika i nas živi. A i one koje peru nepokretne rodjake nisu završile fakultet, i zato nemaju posao dovoljno plaćen da im omogući da plaćaju drugog da radi to.

Statistike su varljive, i različite iz čijih usta ih čujemo. Verujem da je procenat očeva koji ne plaćaju alimentaciju sličan procentu očeva koji su se na sudu borili da dobiju decu ali nisu uspeli (ne kažem da su to ti koji ne plaćaju alimentaciju). Ne možemo znati ni koliki je procenat očeva koji nisu dobrovoljno postali očevi, ima tu raznih prevara, nedoumica oko očinstva, ... Nisu sve majke koje nazivamo "samohranim" bez alimentacije, uostalom koja to žena toliko zaradjuje da može samostalno da izdržava dete. Naravno, ako je to bila samo njena želja, bez znanja oca, onda i jeste na njoj da ga samostalno izdržava. Slučajeva sigurno ima raznih.

One prvo uopšte nisu samohrane. Dobijaju od države dečiji dodatak oko 3000 din., i od bivšeg muža ili partnera bar još 12000.
Drugo, one su velika opasnost za vaspitanje muške i ženske dece, jer njihovi sinovi uglavnom postaju edipovci koji u kasnijem životu služe ženama i feminističkoj ideologiji, a ćerke kivne žene kojima su muškarci apriori sve krivi (feministkinje).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici konačno je postignuta maksimalna zaštita žena i dece. Kada će i muškarci, t.j. očevi biti zaštićeni od nasilja Centara za socijalni rad i sudova koji odlučuju o starateljstvu nad decom posle razvoda? Muškarci NEMOJTE SE ŽENITI ukoliko apsolutno niste sigurni da ćete moći do kraja života da ispunjavate želje svojim ženama, jer će se u suprotnom, bez mnogo razmišljanja jer sudstvo je na njihovoj strani, od vas razvesti i uzeti vam sve u šta ste toliko dugo ulagali: decu, imovinu, ...

Zašto je sve više neudatih žena, pročitajte članak, posebno obratite pažnju na poslednji pasus. Iako anti-feministički, članak propušta da navede dva najvažnija razloga zašto današnji muškarci izbegavaju brak: budimo iskreni, žene su danas prezahtevne (finansijski i na svaki drugi način) i pri razvodu muškarac gubi sve (decu i stečeno imanje), pa mu ostaje samo da ćuti i zadovoljava sve njene želje u braku ili kuka posle njega (ukoliko je propustio da ceo život radi ono prvo)!

Ako neko nije spreman da shvati nešto, ne vredi mu ni objašnjavati, to nije stvar inteligencije i znanja. Takva je reakcija (nespremnost da shvate) većine žena na argumente protiv feminizma. One jednostavno ne žele da bilo ko dovodi u pitanje privilegije koje su dobile u patrijarhatu (zaštitu, mogućnost da nisu zaposlene), od feminizma (pravo glasa, kvote pri zapošljavanju, dodatnu zaštitu, mogućnost da uzmu decu i imovinu posle razvoda) i tehnologije (mašine za sve kućne poslove, robotski usisivač, epiduralnu anesteziju za bezbolan porodjaj).

To su muškarci koje su odgajile majke i starije sestre, oni su osetljivi na "probleme" žena, priskaču im u pomoć i kada treba i kada ne treba, ranije su se zvali "papučići", danas je takva klima da svi moraju da budu takvi ukoliko ne žele da štrče, ostanu bez žena, i budu etiketirani kao ženomrzci (optuženi za mizoginiju).

Da, ako joj ispunjavaš SVE želje, "hraniš je redovno", aždaja će biti mirna i redje bljuvati vatru. Gledam emisije o divljim životinjama i kako ih neki drže kao kućne ljubimce. One su poslušne i relativno mazne dok vlasnici imaju dovoljno novca za njihove velike apetite. Kada novca ponestane, nestane i ljubavi, velike mačke pojedu svoje "vlasnike". Da li smo nešto naučili iz ovog primera?

Bojana, ako imate neku zamerku na neki od mojih argumenata, pristajem da diskutujem. Ako se u odsustvu kritike služite pukim etiketiranjem da je neko ženomrzac, na to ne pristajem. Srećan sam da je neko zadovoljan svojim položajem u porodici, no odakle toliko razvoda ako je to uobičajeno? Ja samo pokušavam da objasnim zašto su neki nesrećni, a povremeno se dotičem i onih koji su srećni.

Ravnopravnost je osetljivi balans koji se lako naruši jer su ljudi sebični i nepošteni i uvek žele više prava nego obaveza. Prezaštićenost žena im je donela mogućnost da privilegovano mesto zahtevaju, i da se to više i ne smatra nepoštenim. Muškarci zbog toga kraće žiive, moraju više da rade, i obespravljeni su posle razvoda.

Feminizam je "dobro prihvaćen" jer su hiljade NVO dobro finansirane iz svetskih centara feminizma, pa lobiraju i dižu veliku buku oko zaštite žena, a o diskriminaciji muškaraca se ne sme ni diskutovati. No feminizam će uništiti same žene, jer muškarci više neće želeti da učestvuju, kada saznaju kakva ih podredjena uloga čeka u braku i posle njega.

Stara vest, iz januara, ali meni evo nova, a povezaću je i sa druge dve (jedna pre nje, druga posle): žene marširaju protiv inauguracije Donalda Trampa, naravno i kod nas (moraju da opravdaju donacije iz centrale): http://www.021.rs/story/Info/Srbija/154165/Zenski-mars-i-u-Beogradu-kao-protest-protiv-Trampa.html , u tekstu piše "žele da pošalju poruku da se protive narastajućem fašizmu u svetu, ... Na žalost, ponovo na ulicama žene moraju da brane stečena prava." Dobro, ja bih komentarisao da je radikalni feminizam, a ne uspeh Donalda Trampa, zapravo (rodni) fašizam, i da brane stečene privilegije, a ne prava, koja im niko i ne ugrožava. Druga vest je više meseci pre njegove pobede kada su žene marširale protiv njegove "mizoginije", a novija iz marta ove godine kada su ženske organizacije opet ustale kada im je u predlogu budžeta za 2018. obećao smanjenje finansiranja za sigurne kuće i njihove NVO. Pa kako je on pobedio kada ga toliki milioni žena mrze? - muškarcima je u USA izgleda dozlogrdila politička korektnost i ženske privilegije. Eh da nam je jedan Tramp i u Srbiji. Moram da ga stavim na svoju FB pozadinu ;-)

A Majin savet da žene nabave oružije će dovesti naciju do izumiranja ne za 100, nego za 30 godina. No, postoje varvari čije žene nisu ni čule za feminizam, pa će oni nastaviti ljudsku rasu, kao što su nakon samouništenja Rimskog carstva.

Istraga i sudjenje će pronaći odgovore. Obećavam da ću ovaj slučaj podrobno pratiti i o njemu izveštavati ukoliko se pokaže bilo šta kontroverzno. Ako je čovek bio nasilnik i zavisnik (alkohol i/ili droga) zar je ona morala da ima sa njim troje dece, zar nije to mogla da primeti posle prvog porodjaja? Ili se on promenio posle 10 godina braka? I zašto? Mislim da tu mnogo toga ne štima, i da priča nije samo porodično nasilje nad ženama.

Dugogodišnje psihičko, emotivno i seksualno maltretiranje od strane žene, pa onda diskriminacija nad muškarcima od strane institucija (CSR i Porodični sud) može čoveka da natera i na to do čega je došlo. Ne priča se o mnogim "starcima" koji su u braku umrli "prirodnom" smrću, ali bez obdukcije ili detaljnog toksikološkog pregleda nije utvrdjeno koliko ih je otrovano. Ili koliko je muškaraca ubijeno na spavanju. Ili koliko muškaraca je ubijeno od strane drugih muškaraca zbog žena (ili kao plaćena ubistva, ili iz ljubomore). Kada bi sve ove brojeve sabrali, imali bi sigurno veći broj od broja žena ubijenih od strane muškaraca. Žene su fizički slabije, ali iz gornje liste imaju mnogo veći arsenal i broj načina da se reše muškarca!

Marija, dugogodišnje maltretiranje može da poništi poštovanje. Kada se na ozledu doda i uvreda u formi oduzimanja dece, a ko zna čime je to još bilo začinjeno, bol verovatno postaje neizdrživ kada ti oduzmu sve u šta si ulagao 10 i više, najboljih, godina svog života. Ti to svakako nećeš razumeti jer ne može da ti se desi, žene su zaštićene kao beli medvedi (ali evo jedna od 500000 plati cenu, podsetiću na zvanične statistike u Srbiji u partnerskom nasilju strada prosečno 30 žena godišnje).

To što majke odgajaju sinove, sve češće razvedene majke, i sve češće u duhu u kome se feministički navodi i dogma ne dovodi u pitanje, ne formira muškarce koji poštuju žene, već one koji ih se plaše, mrze i služe im ropski (finansijski i ideološki), što sve čini da se polovi udaljuju, sve manje vole medjusobno, i gde mogućnost konflikta, kako pojedinačnog tako i grupnog, raste.

Ne znam da je vršio nasilje, možda ga je ošamario, svašta se danas naziva nasiljem. Sačekaću da saznam detalje slučaja pre nego što izreknem svoj sud. Ono što sam opisao ne mora da bude u ovom slučaju, ali je svakako u mnogim drugim slučajevima nasilja nad ženama posle razvoda, gde žene NISU NEVINE ŽRTVE, iako ispadaju žrtve nasilja. Nije svako nasilje i svaka mržnja bez osnova, i nezaslužena!

Ne mrzim žene, ali nisam indiferentan na diskriminaciju muškaraca koju su uspele da nametnu za par desetina godina organizovanog feminističkog lobiranja. Veliki sam pobornik ravnopravnosti polova, čak i njihove jednakosti, ali sam svestan da do nje nikada neće doći jer žene neće želeti da vrate privilegije koje su osvojile i rodnu ulogu koja je i u patrijarhatu bila lakša od muškarčeve, a danas je još višestruko lakša.

Upotreba fosilnih goriva dovela je do industrijske revolucije, napretka i blagostanja, dok nije otkriveno da je proizvela klimatske promene koje se možda više ne mogu zaustaviti i koje će možda uništiti ljudsku civilizaciju (bubašvabe će preživeti). ISTO JE I SA FEMINIZMOM. Sve što se upotrebljava neumereno, svaka moć, se na kraju okrene protiv svih. Ali ljudi nisu umereni, oni, u rodnim ili nacionalnim grupama, žele vladati svetom. Ne znaju da ničija ne gori do zore :-(

Majo, sistem i supruga su njega odavno ubili, on je biološki živ, ali zapravo mrtav čovek. Pravosudje će sada dovršiti posao da mu pomogne da predje i tu finalnu prepreku. Slava nevinim žrtvama, kojegod roda bile :-(

"Mogao je da skupi petlju i da je ostavi", naravno u njegovom stanu, sa njegovom decom! Mogla je i ona njega da ostavi, ali žene znaju da su CSR i sudovi na njihovoj strani, pa ko bi ostavljao ono što će biti njeno, a on na ulicu, ili u zatvor. A sve što pogledate oko sebe su stvorili MUŠKARCI !!!

I beli medvedi ponekad završe nezaštićeni. Ona je i platila svojim životom da bi vi ostale bile prezaštićene, ona je vaš mučenik, razumem ja to. "Pošto su muškarci veliki stvaraoci, mogao je da se snadje za nešto drugo" - dokle bre, postanite vi veliki stvaraoci, odrastite već jednom! Izadjite vi jednom iz stana sa koferom, i ostavite sve, i decu muškarcu! Lako je davati savete drugome, posebno kada znate da takvu ludost nikada same ne bi uradile.

Nju je zapravo ubio radikalni feminizam koji je obezbedio ženama da pri razvodu dobiju sve, a muškarac ništa. U jednom trenutku neko mora da plati cenu svega što je oteto milionima muškaraca širom sveta. Kao što sam već izveo proporciju, 500000 žena otme, jedna plati glavom za sve njih.

Izvinjavam se, nije jedna u 500.000, možda je jedna u 100.000 (ako 35 žena u Srbiji strada u partnerskom nasilju od 3.500.000 stanovnica). Feministkinje uveravam da barem isti broj muškaraca izgubi život u partnerskom nasilju, mada su oružija koje žene koriste drugačija (noćna sekira, otrov, drugi muškarac, plaćen ili ne).

Dobra strana ovih loših zakona je što sada muškarci imaju racionalno opravdanje što neće da se žene, već mogu da ih zavlače dok ne prestare, a onda predju na mladje. Nećemo mi nikada sami uspeti da iskorenimo feminizam, dok se protiv njega ne pobune one koje se on pretvara da štiti - žene! Naše je samo da širimo znanje i razotkrivamo njihove laži i destruktivne namere. Zlo će se urušiti iznutra.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pravobraniteljica je ŽENA, i ne očekujte da će se naći na strani očeva. Pravosudje i centri za socijalnu skrb rade po diktatu feministkinja, koje su sve prošle kroz rodne studije u kojima su muškarci glavni problem. Očevi su tu da plaćaju, a majke da vaspitavaju dečake da budu poslušni ženama i ne bore se protiv sopstvene diskriminacije. Ženskih udruga je stotinu u svakoj zemlji, i dobro su finansirane iz vana, a muškarci ne smeju ni da pisnu. Zato je situacija ovakva kakvu imamo. Više na http://www.ultrahome.in.rs/muska/

Iz sopstvenog primera ću objasniti kako egoistična majka može izvrdati i EU konvenciju o ostvarivanju dečijih prava: godinu pre razvoda, a potajno ga pripremajući, ona je vezivala za sebe muško dete insistirajući da dete želi da spava sa njom u krevetu, a da otac spava u dečijoj sobi. Naivan otac nije hteo sukobe, i pošto je provodio vreme sa njim preko dana,  pristao je na to. Po razvodu koji je isprovocirala višegodišnjim vodjenjem na more deteta bez saglasnosti i prisustva oca, i to uvek na detetov rodjendan i sa polu-sestrom koja nije živela sa njima, i koja mu je tako postajala emotivno važnija od oca, dete je izjavilo da želi da ostane sa majkom, a sud i veštak su to odobrili iako je otac živeo na 5 minuta od škole, a majka 45, imao mnogo više vremena da se bavi detetom, zasebnu sobu za njega, i bar još 5 značajnih argumenata u svoju korist uključujući i mišljenje lekara pulmologa. U kasnijem delu parnice za starateljstvo odbijen je i njegov predlog za zajedničko starateljstvo po kome bi dete ostajalo kod njega od nedelje uveče do petka ujutro, a svaki vikend kod majke, bez da ona plaća za izdržavanje deteta. :-(

Ja ne klasificiram SVE žene kao feministkinje, već samo one koje su prošle rodne studije, trening, kurseve ili kako god ih nazvali ("indoktrinacija" bi bila najtačniji termin). One su potom ubačene u institucije (pravobranilaštvo, sudstvo, medije, centre za socijalnu skrb), da propagiraju feminističke vrednosti, diskriminišu muškarce i uništavaju nuklearnu porodicu. Zvuči kao teorija zavere, no kao i mnoge druge zapravo su realna istina. Zaverenici se ljute kada se nadje neko ko ih prokuži, i kao u Andersenovoj bajci prozove: "Car je go!".

"Nesposobnost", "nestručnost", "nezainteresovanost", su termini kojima pokušavate da prikrijete pravu istinu, a to je da se radi o feminističkoj zaveri u nikada završenom ratu polova. Izučavao sam malo i utvrdio da rat polova ne postoji samo kod ljudi, već je star koliko i seksualna reprodukcija, više o tome možete pročitati u mom futurističkom članku http://www.ultrahome.in.rs/muska/prediction.html

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

....."Prema mišljenju Centra za socijalni rad, zajedničko vršenje roditeljskog prava je ostavljeno kao mogućnost u budućem periodu, po prevazilaženju nesuglasica roditelja, ne i pri sadašnjim okolnostima, prema kojima oni u nedovoljnoj meri sarađuju."....

moji odgovori:
Ovo je fraza koju u CSR uvek koriste, piše i u mojim spisima. Fraza je vrlo providna, jer roditelji i dolaze tu pošto ne mogu da se dogovore i saradjuju, a ponajviše jer majke znaju da su favorizovane i da ne moraju da se dogovaraju, jer će ionako dobiti da sve bude po njihovom. - INSTITUCIONALIZOVAN FEMINIZAM U CILJU DISKRIMINACIJE OČEVA / MUŠKARACA!

U pravu ste, tu frazu nemam u izveštaju CSR, jer u tom prvom koraku nisam tražio zajedničko starateljstvo (vršenje porodičnog prava), već samostalno, pošto je zajedničko u Srbiji još uvek skoro nepoznato, i primenjuje se u retkim slučajevima kada se roditelji slažu. To sam predložio tek pri kraju sudskog postupka, kada sam uvideo da neću dobiti samostalno starateljstvo, iako sam imao barem 10 veoma značajnih i lako dokazivih argumenata. Prevagnula je emotivna inteligencija, tj. manipulativnost majke koja je ocenjena kao roditel koji "bolje razume emotivne potrebe deteta", iako sam ja bolji roditelj po svim ostalim kriterijumima. Na moj predlog o zajedničkom starateljstvu, veštak je na finalnom ročištu izjavio (ima u presudi): "Principijelno bi bilo najbolje da dete ima podjednaku mogućnost da provodi vreme i sa majkom i sa ocem, i Komisija bi to podržala, ali im je poznato da se to ne može sprovesti bez dogovora roditelja".
E na tome moramo da radimo, da majka nema mogućnost da bez ozbiljnih argumenata osporava pravo očeva na zajedničko starateljstvo, jer to u Porodičnom zakonu nigde ne piše. To su zapravo uvele feministkinje kao nepisano pravilo u sudsku praksu da bi onemogućile očeve, a sva prava dale majkama. Ocu je samo ostalo pravo da plaća alimentaciju i vidja dete 20% detetovog slobodnog vremena. :-(

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mnoge žene u Beogradu kukaju "nema kvalitetnih muškaraca, nema para", a ovakav ( http://www.ultrahome.in.rs/CV.html ), u skoro svakom smislu uspešan, a nezahtevan muškarac, nikako da se "proda"?!? Ima li neka ponuda? ;-)

Svi govore o ekonomskoj krizi, intelektualnoj osiromašenosti, odlivu mozgova, nedostatak kvalitetnih muškaraca, a ovaj je i dalje slobodan uz toliku samo-reklamu:
http://www.ultrahome.in.rs/CV.html
Ima li ponuda? ;-)

Mnoge žene u Beogradu kukaju "nema kvalitetnih muškaraca, nema para", a ovakav ( http://www.ultrahome.in.rs/CV.html ), u skoro svakom smislu uspešan, a nezahtevan muškarac, nikako da se "proda"?!? Ima li neka ponuda? ;-)

Pronalaženje partnerke za ostvarenog i svestranog intelektualca mojih godina nije jednostavan zadatak jer žene traženih godina (37 - 47) slabo izlaze ili su u uskim socijalnim i stručnim krugovima. Nakon što sam razmotrio i probao mnoge opcije, okrenuo sam se LinkedIn-u kao najboljem izvoru relevantnih podataka i visoko obrazovanih žena. Izgled i šarm svakako su važni, ali za mene su interesovanja i postignuća ljudi još važnija. Nisam ograničen na Beograd, Srbiju i Srpkinje, jedino očekujem da žena ne bude površna :-).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pravo glasa: Zašto deca nemaju pravo glasa? Zato što nisu sazreli, odgovorni, i ne doprinose društvu u vidu plaćanja poreza na zaradu. Da li bi ovaj kriterijum mogao da se primeni na sve gradjane, nezavisno od uzrasta. Da li žene koje su izdržavane od svojih očeva, muževa ili države (u formi socijalne pomoći) treba da imaju pravo glasa? Da li pravo glasa treba da bude osnovno ljudsko pravo, ili treba da bude zasluženo doprinosom društvu koje pojedinac daje?

Pravo glasa je usko povezano sa moći odlučivanja, i u demokratskim društvima svačiji glas je podjednake vrednosti, bilo da je siromašan ili bogat, i nezavisno od njegovog doprinosa društvu. Medjutim takav eksperinent smo već videli u socijalizmu, zvao se radničko samoupravljanje, i znamo kako je to završilo. Kako može glas jedne neuke čistačice da ima podjednak uticaj na odlučivanje kao glas nekog visoko obrazovanog stručnjaka? Prava treba da budu nešto što se zaradjuje kroz život, a ne dobija rodjenjem, u suprotnom ko bi se trudio, kada mu je sve ionako zagatantovano?

Demokratija je vladavina većine, a ne onih najmudrijih i najzaslužnijih. Zašto nas onda čudi kada vidimo mnogo nelogičnosti i nepravde, kada pravdu kroje, za sve nas, oni koji je najmanje zaslužuju?

Jelena, šta to znači "njihov rad se ne vidi"? Možda taj rad onda i nije potreban, zašto se ne bave nečim što se "vidi", šta god to značilo. U zajednici muškarca i žene lako je podeliti obaveze pola-pola, dogovoriti se. Kada jedna strana ne želi da se dogovara, očigledno je da ima privilegovan položaj, pa zašto bi onda pristajala na dogovor koji će je izjednačiti sa drugom stranom? Prava moraju da budu proporcionalna obavezama, pa ako jedna strana donosi više zajednici, onda treba da ima i veća prava (odlučivanja, upravljanja). Socijalističko radničko samoupravljanje je i propalo jer je glas čistačice bio podjednak glasu direktora - to je neprirodno!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Budite ljudi, dogovorite se, u najboljem interesu dece" - ovo zvuči idealistički u situaciji kada majke ne moraju da se dogovaraju jer im je pobeda zagarantovana. Ko šiša decu i očeve, važno je da ona otme što je do tada bilo zajedničko, i uz to dobije i alimentaciju.

Pristalica sam da se sva udruženja očeva, potpomognuta porodičnim udruženjima obavežu da rade na tome kao jedinstveni front da u Porodični zakon udje samo jedan novi član, a to je da jedan roditelj (majka) ne može bez opravdanog razloga da spreči drugog roditelja (oca) da traži i dobije zajedničko i ravnopravno starateljstvo u kome niko neće nikome plaćati, i u kome će dete provoditi podjednako vreme i sa jednim i sa drugim roditeljem po rasporedu o kome se saglase roditelji i dete, od ponudjenih ili novo-predloženih modela.

Treba da napravimo jedan sastanak sa predstavnicima svih ovih udruženja koja su zainteresovana da se problem reši, onda da izadjemo u medije kao front sa inicijativom, da nam neki pravnik ili profesor Pravnog fakulteta (recimo Slobodan Panov) napiše predlog u pravnoj formi i onda da tražimo da udje u skupštinsku proceduru, ili tako nešto (ja sam inženjer, ne pravnik).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vladislave, ne bih želeo da zvučim paranoidno, no da li mislite da možemo fizički biti ugroženi zato što otvoreno kritikujemo jedan mafijaški, ozbiljno finansiran, pokret?

Ja sam se penionisao, prihod mi ne zavisi od toga da li ljudi vole ili ne moje stavove. Ali osećam mnogo agresivnosti od mladjih žena i njihovih Fejsbuk "zaštitnika".

Da, dok ne dodju da se fizički obračunaju, prostaci i mafijaši su tome vičniji nego diskusiji, tu imaju više argumenata, odnosno jače argumente. ??

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Call to action

Reverse the actions of Radical feminism, while maintaining and improving on achievements of Liberal feminism.
Radical feminism is gender fascism.
Death to fascism, long live women and men, their children and family!

Poziv na akciju

Vratimo unazad "postignuća" radikalnog feminizma, a podržimo i proširimo domete liberalnog feminizma.
Radikalni feminizam je rodni fašizam, jer teži da beskonačno proširi prava žena ugrožavajući prava muškaraca, čime izaziva sukobe izmedju njih, posredno ugrožavajući i žene za koje se navodno bori.
Smrt fašizmu, sloboda ženama i muškarcima, njihovoj deci i porodici!
 

Osnovni problem ljudske prirode i uzrok društvenih sukoba je gramzljivost (kao najuočljiviji od sedam smrtnih greha u hrišćanskoj etici), želja za još i još moći, nijedna već osvojena privilegija se ne pušta, a traže se nove. Rodne uloge u patrijarhatu 19. veka bile su dobro definisane i relativno izbalansirane: muškarac se školovao, zapošljavao i radio, a žena je ostajala kući uz dosta posla i mnogobrojnu decu. Dvadeseti vek je doneo tehnološke i socijalne promene koje su do 21. veka trebale da dovedu do izjednačavanja rodnih uloga i pune ravnopravnosti polova. Nažalost, nepoštenje je to onemogućilo i sada imamo veoma konfuznu situaciju lova u mutnom, gde stare rodne uloge ne važe, a nove su slabo definisane. Žene su osvojile sva prava koje su muškarci imali u patrijarhatu, ali i zadržale privilegije koje su imale u tim vremenima dok nisu imale sva prava. Na sve to se, pod uticajem radikalnog feminizma, ženama dodaju veća prava u sprovodjenju porodičnog zakona, a imaju i obezbedjene kvote pri zapošljavanju i na rukovodećim položajima koje su posledica primene "pozitivne" diskriminacije, kao da u diskriminaciji može išta biti pozitivno! Sada smo u situaciji da muškarci moraju da traže svoja prava, i da se bore protiv diskriminacije. To udaljuje polove, urušava porodicu, i vodi kolapsu društva, koje će nastaviti grupe u kojima žene nisu prezaštićene, i kod kojih rodne uloge nisu nedefinisane i nepravedne. U današnjim zapadnim demokratijama žene imaju mogućnost da ne rade, da kao ostaju kući gde ne kuvaju, a pranje i čišćenje sprovode mašine, manje ili više automatizovane, briga o deci se svodi na odvodjenje i dovodjenje iz vrtića, a i sam porodjaj je uz svima dostupnu epiduralnu anesteziju lak i bezbolan. Nasuprot njima, život muškaraca se uopšte nije poboljšao, čak u mnogim sferama i znatno postao teži: pozitivna diskriminacija obavezuje poslodavce da prime ženu čak i ako imaju kvalifikovanijeg muškog kandidata, da bi ispunili kvote.

Problem sa ljudskom psihom je što su "gresi" mnogo prisutniji nego "vrline". Smrtni greh koji se najčešće javlja u političkoj i ekonomskoj borbi je gramzljivost / nezajažljivost (Greed).

© UltraHome 2002 - 2017