Seksualno uznemiravanje u Srbiji

Naslovom "Svaka treća devojka u Srbiji žrtva seksualnog uznemiravanja"[1] ulazimo u novu sezonu feminističke medijske serije progona heteroseksualnih muškaraca. Mediji vole senzacionalističke naslove, posebno kada su dodatno plaćeni da izvrću istinu. U članku zapravo piše nešto drugo: "Ta organizacija[2] je saopštila da je najčešći oblik seksualnog uznemiravanja, koji je doživela svaka druga devojka u Srbiji, zviždanje, slanje poljubaca i oblizivanje", i "Najčešći vid seksualnog uznemiravanja u Srbiji je nazivanje neprimerenim nadimcima poput 'lutko', 'zlato', 'cico', što doživljava čak 8 od 10 devojaka". Znači nije silovanje, već uznemiravanje, ali kada su žene "žrtve", onda to postaje veoma ozbiljno, i kažnjivo! Biti nekulturan će ubuduće biti kriminalizovano, naravno samo ako su žrtve pripadnici "ranjivih grupa", u koje po nacrtu Zakona o rodnoj ravnopravnosti (u daljem tekstu "novi zakon") spadaju i žene (tu su i Romi, LGBT, migranti, i ostali koje feministkinje "štite"). Jedina grupa koja izgleda nije ranjiva, i neće biti zaštićena, su muškarci, nosioci omraženog i ugnjetavačkog patrijarhata koji što pre treba "demontirati" (sve izrazi iz feminističke literature). Dolazi trenutak kada nespretno udvaranje u svakom trenutku može biti prijavljeno kao uznemiravanje, a zločin ne zastareva, pa vidimo da se i nakon 30 godina "žrtvama" mora verovati na reč (kampanja #MeToo koja potresa Holivud, ali i izbor za glavnog sudiju Vrhovnog suda SAD). Po tom kriterijumu svaka treća jeste doživela seksualno uznemiravanje, ali kako piše u komentaru član Fejsbuk grupe Glas za muškarce: "Svaki muškarac a ne svaki treći je seksualno uznemiravan i to svakodnevno od strane žena. Pa pogledajte kako one samo šetaju sa minićima i sisama na gotovs. Kome da se žalim kako nas uznemiravaju?".

Počelo je! Nasilje u porodici je već bajata vest, 50.000 muškaraca je za 14 meseci prijavljeno u Srbiji, ali kako feminističkom programu trebaju stalno nove epizode AŽC[2] serije, u novoj sezoni hit će biti optužbe za "seksualno uznemiravanje". Ovo je priprema terena / javnosti za usvajanje novog zakona, čija se bar polovina bavi seksualnim uznemiravanjem, koje će kao i nasilje u porodici biti izvor neograničenih zloupotreba, lažnog prijavljivanja, i terora nad muškarcima - 40.000 prijava godišnje je garantovano, od toga 90% za udvaranje, neslane šale, i "seksističke" komentare. Žene se neće kriminalizovati za oblačenje i ponašanje koje će izazivati ove komentare i prilaženja, ali muškarci hoće.

N1 (izvor pomenutog članka), AŽC, Blic, Danas, Vreme i Peščanik imaju istog finansijera - neoliberalni globalizam koji rastura porodice i nacionalne države[4] kroz radikalni feminizam, "rodnu ravnopravnost", političku korektnost, i optužbe neistomišljenika za "govor mržnje", a potom i za "nacizam". A za one koji ne znaju o čemu se ovde radi, evo uprošćeno:
1. osnovni cilj zakona "za zaštitu žena" je zapravo progon heteroseksualnih muškaraca, i ubijanje želje kod njih za bliskosti i udvaranjem, a potom porodicom, kao i plašenje žena iz istih namera, ometanjem reprodukcije i stvaranja porodice
2. perjanice feminističkog pokreta su lezbejke, i one ovim progonom muškaraca odstranjuju konkurenciju, tako da što više potom usamljenih žena ostane njima na raspolaganju. AŽC želi da do udvaranja i veza medju polovima nikada i ne dodje, da bi se smanjila populacija, povećali sukobi u društvu, koje će one potom rešavati (bez namere da ih stvarno reše, već samo da rukovode krizom koje su same izazvale).

Ovo nije prvi put da se kroz medijsku hajku unapred najavljuju zakoni koji se pripremaju. Podsetimo se istraživanja sociološkinje Vesne Miletić-Stepanović o kome je uz veoma malo podataka pisano u članku sličnog senzacionalističkog naslova: "Tek svaka peta porodica bez ikakvog nasilja"[3] . O detaljima saznajemo u knjizi "Nasilje nad ženama u Srbiji na razmeđi milenijuma" iz 2006. godine: "Jedan od osnovnih nalaza istraživanja je činjenica da nasilje nad ženama u porodici ni u kom slučaju nije pojava koja se samo vezuje za disfunkcionalne porodice već da je svakodnevna pojava u skoro svim porodicama: čak u 83 odsto ispitivanih porodica postoji neki oblik ponašanja koji čini nasilje nad ženama", ali i da manje od 10 posto čini stvarno fizičko nasilje, a da ostalo spada u emotivno, psiholiško i ekonomsko "nasilje": vikanje i vredjanje (63%) ili uskraćivanje pažnje (29%).

Zaključak najnovijeg članka je svakako radikalno feministički, izjava predstavnice AŽC-a: "Važno je da znamo da devojke i žene različito reaguju na ove oblike seksualnog nasilja, ali i da sve radnje sa seksualnom konotacijom koje čine da se osećamo poniženo ili uplašeno jesu krivično delo". Ovde se uznemiravanje podiže na nivo nasilja, i imputira da se žene osećaju "poniženo ili uplašeno", što je ogromno preuveličavanje, uz uvijeno konstatovanje da većini devojaka, koje nisu obučene od strane feministkinja, ono uglavnom ne smeta ("različito reaguju").

Pored preuveličavanja nasilja u porodici, najnovija kampanja za preuveličavanje seksualnog uznemiravanja dovodi da nijedan muškarac više nije siguran, bilo da je u braku, ima ili nema vezu sa ženom ili devojkom, giljotina novih zakona stoji mu stalno nad glavom, a psihoza straha i nepoverenja u 21. veku vlada medju polovima. Radikalni muškomrzački feminizam će unesrećiti i žene, čak i one koje nisu feministkinje, jer će ih muškarci grupno zaobilaziti u širokom krugu iz zabrinutosti šta im se u tim interakcijama može negativno dogoditi.

-----------------
[1] http://rs.n1info.com/a426496/Vesti/Svaka-treca-devojka-u-Srbiji-dozivela-neki-oblik-seksualnog-uznemiravanja.html
[2] Autonomni Ženski Centar, krovna feministička organizacija u Srbiji, https://www.womenngo.org.rs/
[3] "Politika" od 16.3.2010, http://www.politika.rs/sr/clanak/127757/Sta-da-se-radi/
[4] http://xn--j1aat.xn--90a3ac/2018/10/12/homofobija-i-ksenofobija-desnih-i-konzervativnih-snaga-u-evropi/

Mihailo Alić
www.ultrahome.in.rs/muska